Choucroute Royale

Choucroute Royale

Choucroute Royale is een van de bekendste zuurkoolgerechten. Zuurkool wordt veel gegeten in de Franse Elzas waar het een ware specialiteit is. Choucroute Royale is een zuurkoolgerecht met gezouten vlees en worst. Benieuwd hoe wij hem maken?  Bekijk het recept hieronder.

 Ingrediënten

  •       Zuurkool (500 gram voor 2 personen)
  •       2 uien
  •       100 gram boter
  •       Takje tijm
  •       Blaadje laurier
  •       1tl karwij
  •       2 jeneverbessen
  •       Pimentkorrels
  •       150 gram gerookt spek
  •       100 ml kippenbouillon
  •       Glas witte wijn
  •       Worst naar smaak, bijvoorbeeld knakworst en braadworst

Bereidingswijze

Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de uien en fruit ze zeker vijf minuten langzaam in de boter. Leg hierop laagje voor laagje de zuurkool en leg alle kruiden en specerijen ertussen.

Snijd het gerookte spek in plakken van ongeveer 2 centimeter en leg deze op de zuurkool. Giet de wijn en kippenbouillon over het geheel.

Zet alles op heel laag vuur en laat zeker een uur afgedekt stoven. Roer af en toe om en voorkom dat de pan aan de onderkant aanbakt.

Voordat je de zuurkool serveert, kun je de knakworsten (of rookworst) tien minuten opwarmen op de zuurkool.

Bak vervolgens de braadworsten die je erbij wilt eten, alle onze braadworsten gaan goed samen met dit gerecht. Serveer het geheel met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree. 

  • Droge worst 5 favorieten

    Normale prijs €35,00
    Normale prijs €35,00 Aanbiedingsprijs €35,00
    Favoriete delicatesse worst
  • Droge worst classics

    Normale prijs €41,00
    Normale prijs €41,00 Aanbiedingsprijs €41,00
    Droge worst classics
  • Droge worst gold label

    Normale prijs €49,50
    Normale prijs €49,50 Aanbiedingsprijs €49,50
    Droge worst gold label
  • Droge worst pittig

    Normale prijs €35,00
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €35,00
    Droge worst pittig
1 van 4