ÉN OF je Groenteworst lust!

ÉN OF je Groenteworst lust!

De vleesvervanger voorbij met onze nieuwe vega Groenteworst!

De volgende stap in onze missie

Na het succes van onze hybride en plantaardige worsten, zetten wij een nieuwe stap in onze missie met de lancering van onze nieuwe vegetarische Groenteworst! Drie culinaire worsten waarbij groente de hoofdrol speelt en met ieder een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans. Vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop, vanaf 5 maart bij Ekoplaza en snel erna bij Picnic, Crisp en diverse speciaalzaken.

Van vlees imiteren naar innoveren met groente

Vanaf de oprichting hebben wij als Brandt & Levie een missie meer mensen te inspireren om minder en beter vlees te eten. Beter vlees vanuit de overtuiging dat de vleesindustrie anders moest en beter kon. Als chefs doen we dat door de allerlekkerste worsten in de meest verrassende smaken te maken, van goed gehouden varkens van Nederlandse bodem. En minder vlees, omdat we geloven dat we als wereld de afgelopen decennia zijn doorgeslagen in onze vleesproductie en -consumptie. Om die reden brachten wij in 2018 onze eerste hybride hotdog op de markt, op basis van 2/3e vlees en 1/3 biet en kikkererwt. Vorig jaar lanceerden we de eerste plantaardige hotdog die net zo smaakt en knakt als de vleesversie. Met onze nieuwste creatie zetten wij een volgende stap in de eiwittransitie, door groente de hoofdrol te geven.

Jiri Brandt: "Net zoals je niet elke dag vlees zou moeten eten, geldt datzelfde voor het vaak eten van ultrabewerkte vleesvervangers. Met deze Groenteworsten willen wij aantonen dat je culinair lekkere worsten kunt maken zonder vlees, zonder vlees te imiteren en zonder onnodige toevoegingen. Geen zoveelste bewerkte vleesvervanger, maar gewoon een knallend lekkere worst met échte ingrediënten: meer dan 50% groenten, biologisch, rijk aan eiwitten en een bron van vezels. Het uitgangspunt was om een worst te maken van ingrediënten die van zichzelf al lekker zijn, en die samen in een worst nóg lekkerder worden. Wij zijn er trots op dat we de transitie hiermee voor mensen niet alleen makkelijker, maar ook lekkerder maken."

 

Maaltijdvariatie voor iedere dag

Hoewel alle drie de varianten dezelfde voedzame basis hebben van groenten, peulvruchten, havermout, zaden en pitten, heeft elke variant een unieke smaakcombinatie. Dit betekent een andere groente in de hoofdrol, met andere smaakmakers zoals kruiden, specerijen of kazen zoals cheddar en mozzarella.

Samuel Levie, co-founder: “Je eet onze Groenteworsten zoals andere worsten, maar in tegenstelling tot veel vleesvervangers hebben wij losgelaten dat een Groenteworst moet smaken als een vleesworst. Het is echt anders, maar echt lekker. Ze bieden heerlijke maaltijdvariatie voor lunch, borrel of diner, als toevoeging aan een salade, een (vleesloos) AVG-tje, stamppot of wereldmaaltijden.”

Zo is de Basilicum & Mozzarella met Spinazie een worst waar ieder potje pesto jaloers op is en perfect voor een mediterrane traybake of orzosalade. De kruidige en romige Curry Madras & Kokos met Bloemkool combineert heerlijk met pilav of andere rijstgerechten. Cheddar & Jalapeño met Zoete Aardappel laat zien dat een worst zonder vlees ook écht ballen kan hebben en is ideaal in een burrito of wrap.