Mag onze rookworst blijven?

Mag onze rookworst blijven?

Rookworsten zijn momenteel een trending topic. Níet omdat we net in het rookworstseizoen zijn beland, maar wel omdat vorige maand is besloten dat het gebruik van rookaroma's (die rooksmaak kunstmatig toevoegen) door gezondheidsrisico’s binnen de EU verboden zullen worden. 

We begrijpen dat dit nieuws wat vragen op kan leveren over hoe dit zit met de rookworsten van Brandt & Levie. Daarom zetten we de feiten graag even voor je op een rij:

• Onze rookworsten en hotdogs worden op de traditionele manier gerookt op beukenhout; een houtsoort die langzaam brandt en daarmee een subtiele rooksmaak aan de worst afgeeft.
• De worst komt niet in aanraking met het vuur; in onze rookkast wordt enkel de rook gebruikt om de worsten zo lekker mogelijk te maken.
• Zoals ook te zien aan onze ingrediëntendeclaraties, wordt er dus géén rookaroma toegevoegd: alle smaak komt uit het roken en de beste ingrediënten die we voor onze rookworst gebruiken.

Onze verpakkingen zeggen dus niet voor niks... écht gerookt en zonder bullshit!

Het betekent dat we nog geen afscheid hoeven te nemen van de traditionele gerechten en je nog steeds lekker kunnen genieten van een rookworst of hotdog bij je volgende maaltijd.

Mocht je na aanleiding van deze blog nog vragen hebben aarzel niet om contact met ons op te nemen! 

 

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box