MEAT THE TEAM - Cas den Boer

Brandt & Levie - MEAT THE CREW - Cas den Boer

Hoe ben je bij Brandt & Levie terechtgekomen?

Ik ken Brandt & Levie doordat ik zelf nu 3 jaar buitenvarkens houd onder het merk ‘t Krulstaartje. De varkens die ik houd zouden kunnen vallen onder het Gold Label van Brandt & Levie. Geert en ik hebben hier eerder een keer contact over gehad en zo ben ik terecht gekomen bij Brandt & Levie. 

De visie en manier van werken van Brandt & Levie sluit volledig aan hoe ikzelf naar de vleesindustrie kijk. Zelf ben ik sinds begin 2022 aan het pionieren met een regeneratieve varkenshouderij. Ik wil zorgen voor een beter voedselsysteem dat de aarde niet uitput. Door mijn varkens over compacte weides wekelijks te verplaatsen kan ik het wroet gedrag over de weides managen. Waardoor planten beter kunnen groeien en biodiversiteit in de weide toeneemt. Doordat mijn varkens de gehele weide verstampen ontstaat er een mulchlaag op de bodem die koolstof en water beter kan opnemen. Als de varkens in een weide zijn geweest mogen ze 60 dagen niet meer in dezelfde weide komen zodat er natuurlijk herstel plaatsvindt. Mijn doel met dit systeem is meer koolstof vastleggen in de bodem dan dat ik uitstoot. Ik wil dit eerst bewijst hebben voordat ik dit concept verder uitbouw. 

Brandt & Levie is een bekend merk dat culinair en verantwoorde producten maakt. Ik hoop hier te leren hoe je zo’n merk opzet en uitbouwt. Inmiddels loop ik hier al 4 maanden stage en heb ik al veel geleerd. Het is de 5 uur reizen per dag meer dan waard!

 

Als je Brandt & Levie in 1 woord moet omschrijven, welk woord is dat en waarom?

Ik maak er twee van: Culinair verantwoord. Dit is Brandt & Levie in een notendop. Het merk is ontstaan door de ideeën van drie chef-koks. Dat zie je aan de heerlijke producten met goede en verantwoorde ingrediënten. Daar onderscheid het merk zich echt in tegenover andere merken in dezelfde branche. 

 

Samuel, Jiri en Geert hebben even geen inspiratie meer en vragen jou de nieuwe worst-smaak te bedenken. Met welke smaak ga je ons verrassen?

Ik heb zelf ooit droge worsten gemaakt. Mijn geheim is de droge worsten kort te roken voor ze te drogen. Zo ontstaat er een unieke smaak. Ik droogde de worsten in de kelder van mijn huis. Die werd uiteindelijk te klein, waardoor ik ben gestopt. Zonde, want de droge worsten gingen als warme broodjes over de toonbank. Als ik dus iets moest bedenken waren het gerookte droge worsten, met het vlees van mijn eigen regeneratieve boerderij!

 

Regeneratieve landbouw gaat verder dan duurzaamheid en herstelt bodemleven, biodiversiteit en waterkwaliteit. De varkens van Cas worden wekelijks verplaatst om ervoor te zorgen dat de weides groen blijven en de bodem kan herstellen. Dit zorgt voor een weide vol biodiversiteit en vlees dat volledig in balans is met de natuur.

 

 

 

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box