Samuel Levie's Worstelingen

worstelingen

Op social media lijkt het soms wel alsof Nederland massaal vegan is geworden. De helft van de bevolking zegt flexitariër te zijn, maar de cijfers laten een totaal ander beeld zien. Zo’n 95% van de Nederlanders eet vlees en gemiddeld zo’n zes dagen per week. De Nederlandse vleesconsumptie is fors en áls er al een afname te ontdekken is, dan is die klein. Het kamp dat het liefst de hele wereld tot veganisme bekeert voert een strijd met de niemand komt aan mijn biefstuk-beweging. 

De klimaatcrises, stikstofproblematiek en schandalen in slachthuizen zorgen voor steeds meer vragen bij de huidige vleesproductie en -consumptie. Er wordt geroepen om een vleestaks en er is een groeiende groep consumenten die zich afvraagt welke rol vlees speelt in een verantwoord dieet. Het zijn allemaal dingen die ons als worstmakers bezighouden. Onze missie is de meest verantwoorde worst en lekkerste worst maken. En daarom vond onze eigen Samuel Levie het de hoogste tijd om eens flink op onderzoek te gaan. Hij schreef Worstelingen. Een persoonlijke zoektocht of hij als worstmaker nog wel op het goede spoor zit. Maar Worstelingen is ook een ode aan het ambacht en Samuel komt met tips waarmee hij denkt dat iedereen, van vegan tot verstokt vleeseter, kan bijdragen aan een gezonder voedselsysteem.

"In dit boek laat Samuel Levie scherp, eerlijk en soms confronterend de morele dilemma's van vlees eten zien. Van hemzelf als liefhebber en worstmaker, maar ook van ons allemaal. Aanrader!"
Teun van de Keuken

 

Samuel Levie in de media:

Fragment RTL Boulevard

Podcast van Arie Boomsma

Podcast Etenstijd

Interview Change Inc.

Artikel Fonk

Gesprek NPO Radio 1

Gesprek VPRO

 

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box