INGREDIËNTEN
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 bospeen
½ stengel bleekselderij
1 takje tijm
1 el boter
10 gram eekhoorntjesbrood
¾ liter kippenbouillon
200 gram Puy linzen
2 Brandt & Levie braadworsten Boudin Blanc
2 el crème fraîche
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd de knoflook fijn, snipper de sjalot, bospeen en bleekselderij. Doe dit met het takje tijm en een eetlepel boter in een pannetje en fruit alles vijf minuten aan.
- Hak het eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de pan. Giet hier de kippenbouillon op, voeg de Puy linzen toe en kook ze in de bouillon in 25 minuten langzaam gaar.
- Bak intussen de Boudin Blanc worsten in een klontje boter op laag vuur zodat ze rondom mooi bruinen.
- Blijf de linzen checken of ze wel genoeg vocht hebben. Ze mogen niet droog koken. Wanneer ze te droog worden voeg dan een beetje water toe.
- Als de linzen gaar zijn, maar niet papperig, roer je er voorzichtig de crème fraîche doorheen.
- Serveer samen met de worsten en eventueel een lekkere salade.