Koffietijd! Met dit recept zet jij een lekker ontbijt of lunch op tafel die perfect matcht met je kopje koffie. Onze collab met BOCCA leverde een te gekke chorizo met sansho en aleppo pepers en een subtiele koffiesmaak dankzij het Zuid-Ethiopische component van BOCCA’s GUSTO. Deze worst past bij het borrelmoment, maar ook bij de koffie: zoals op deze bagel met scrambled eggs.
Ingrediënten
- 2 bagels naar keuze
- 4 eieren
- 50 gram boter
- 1 BOCCA x Brandt & Levie collab worst: chorizo met koffie
- Halve avocado, in plakken
- 1 tomaat, in plakken
- Zout & Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de bagels door de helft en rooster ze in de broodrooster of bak ze even kort in een koekenpan
- Breek de eieren in een kom en kluts ze goed door elkaar.
- Snijd alvast de worst in dunne plakken en haal het velletje eraf.
- Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur en doe geklutste eieren erbij.
- Roer met een spatel door het eiermengsel totdat alles mooi gaar en fluffy is.
- Beleg de bagels met de avocado, tomaat en roerei en vervolgens plakjes worst
- Maak af met zout en peper naar smaak en een scheutje goede olijfolie.