Baked beans

Baked beans

Baked beans is misschien wel de stamppot voor Engelsen en Amerikanen. Troostrijk ‘staple food’ die op talloze manieren gemaakt kan worden. Het is ook niet verkeerd dat je dit gerecht op elk moment van de dag kan eten. Zorg in ieder geval dat je niks actiefs erna hebt gepland, want een klein dutje is onvermijdelijk nadat je dit hebt gegeten.

INGREDIEËNTEN

1 blik flageolets

1 blik borlotti/boterbonen

1 ui

2 tenen knoflook

1 worteltje

1 stengel bleekselderij

2 tl gerookt paprika

1 ½  tl komijnzaad

1 tl cayennepeper

2 blikken gepelde tomaten

bruine suiker optioneel

4 Brandt & Levie braadworsten

6 eieren

Groene kruiden naar smaak (peterselie/dille/bieslook/kervel)

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven op 180 graden.

Om het simpel te houden kun je het beste bonen uit blik gebruiken. Uiteraard kun je ze ook eerst weken en koken.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in stukjes van 2 cm breed. Verhit een laagje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak alle groenten aan. Optioneel kun je nog spek of pancetta meebakken.

Voeg ook de specerijen en peper toe. Bak weer een paar minuten en doe de blikken tomaten erbij. Bak een minuut of vijftien en blijf goed roeren. Als het geheel te veel inkookt kun je er een scheut water bij doen. Breng op smaak met zout en zwarte peper en doe nu ook de bonen in de pan. Laat alles nog een minuut of tien doorstoven.

Sommige mensen vinden dat baked beans toch wat zoet moet zijn. Als je wilt, kun je een heel klein beetje bruine suiker toevoegen. Halve eetlepel zou voldoende moeten zijn.

Bak de worsten rondom bruin in een aparte pan.. Stort de bonen in een ovenschaal. Druk de worsten in de bonen en maak zes kuiltjes waarin je de eieren breekt.

Bak het geheel nu in een op 180 graden voorverwarmde oven af. Hak de verse groene kruiden fijn. Als de eieren na een minuut of acht gaar beginnen te worden, haal je de ovenschaal uit de oven.

Peterselie eroverheen en toast erbij. Eventueel lekker met nog een beetje yoghurt er overheen die je op smaak brengt met zout en peper.

 

  • Favorieten Box

    Normale prijs €44,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
    Favorieten Box
  • Gold Box

    Normale prijs €57,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
    Gold Box