Baked Beans met Whisky - Worst Hangover Food #3

Baked Beans met Whisky - Worst Hangover Food #3

Ontmoet je nieuwe katerverdrijver: Baked Beans, een Britse Classic. Worst, bonen, tomaat, ei, eigen gemaakte knoflooksaus en een goede scheut whisky... en nog een beetje meer. Want soms moet je vuur met vuur bestrijden. 

Ingrediënten:

  • 6 cheddar-jalapeñoworsten
  • 1 droge worst Chili
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 blikken bonen naar keuze (400 grams blikken uitegelekt)
  • 3 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel bruine suiker (optioneel)
  • 2-4 tl. chipotle peper uit adobo (fijngehakt, of 1 el saus)
  • 6 eieren
  • Griekse yoghurt
  • Een bosje koriander
  • Peterselie
  • Whisky (optioneel)
  • Olie.

 

Recept:

  • Bak de worsten kort bruin in een hete pan met wat olie en haal ze eruit.
  • Snijd de rode uien, knoflook, wortels en bleekselderij in kleine blokjes en bak alles in hetzelfde vet tot het zacht is.
  • Snijd de droge worst chili in blokjes en voeg het toe aan de pan.
  • Voeg de komijnzaad toe en laat een minuut meebakken voordat je de gepelde tomaten toevoegt.
  • Plet deze met een spatel en laat tien minuten meestoven.
  • Breng de saus op smaak met de bruine suiker, chipotle en zout.
  • Laat even pruttelen en giet de bonen en een scheut whisky erbij. Laat kort inkoken zodat de alcohol verdampt.
  • Giet het bonenmengsel in een ovenschaal en leg de worsten er bovenop.
  • Breek de eieren tussen de worsten, schuif de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak 15 minuten tot de eieren gaar zijn.
  • Snijd ondertussen wat knoflook en bak dit in boter tot de boter goudbruin is. Meng dit met Griekse yoghurt en voeg wat fijngehakte koriander toe. Haal de schaal uit de oven. Serveer met getoast brood een flinke dot van de yoghurt.

Vind deze worsten op de webshop