BALLEN MET SAUS

BALLEN MET SAUS

WAAROM MOEILIJK DOEN ALS HET MAKKELIJK KAN?


De Italiaanse keuken is geliefd om zijn eenvoud. Daarom houden we het vandaag lekker simpel, lekker én simpel. Met ballen en saus, die je zowel als borrelhap kan gebruiken of als pastasaus. Linksom of rechtsom, genieten wordt het sowieso.


BEREIDINGSWIJZE


De Italianen maken hun gehaktballen met parmezaan en peterselie. Dus dat doen wij vandaag ook, van onze verse worst Parmezaan & Peterselie. Haal het worstdeeg uit het velletje en maak hier kleine balletjes van. Snijd de knoflook in hele dunne plakken.


Neem een pannetje met diepe bodem en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de balletjes rondom bruin en haal deze weer uit de pan. Bak nu de knoflook en het verkruimelde pepertje even kort mee en blus de pan met de tomaten. Laat de saus op laag vuur zeker 30 minuten rustig pruttelen. Roer zo nu en dan zodat het de tomaat niet aankoekt. Als de saus droog wordt, kun je een scheut water toevoegen. Breng de saus op smaak met zout en voeg nu de balletjes weer toe aan de saus.

Ingrediënten, pastasaus voor 2 personen, borrelballen voor meer

2 verse worsten Parmezaan & Peterselie
3 tenen knoflook
flinke scheut olijfolie
1 gedroogd pepertje
1 blik (400gram) passata of gepelde tomaat
wat blaadjes basilicum


Garneer met de bladjes basilicum. Serveer met cocktail prikkers en een stuk brood om in de saus te dopen (of als pastasaus met wat extra Parmezaanse kaas).

  • Favorieten Box

    Normale prijs €44,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
    Favorieten Box
  • Gold Box

    Normale prijs €57,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
    Gold Box