Boontjes met pancetta, palmkool en gefrituurde knoflook

Boontjes met pancetta, palmkool en gefrituurde knoflook

Een (bij)gerecht om de show mee te stelen 

Dankzij Beyoncé eet de hele wereld nu boerenkool, maar wat wij misschien nog wel lekkerder vinden is cavolo nero, oftewel palmkool. Het is een typisch Italiaanse groente die je vaak terugziet in een ribollita. Als je de palmkool niet kan vinden, kan je ‘m alsnog vervangen door boerenkool. Dus wil je een showstopper maken voor je volgende dinner party? Probeer dan nu alvast deze boontjes met pancetta, palmkool en gefrituurde knoflook.

Ingrediënten

400 gram cavolo nero (of boerenkool)

3 tenen knoflook

100 gram pancetta

6 el olijfolie

½ gedroogd rood pepertje

1 blik borlottibonen

200 gram cherrytomaten

BEREIDINGSWIJZE

Verwijder de taaie nerf uit de kool en snijd in grove stukken. Kook de kool in zout water een minuut of tien, giet af en knijp uit.

Snijd de tenen knoflook in hele dunne gelijke plakjes en de pancetta in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en houd deze scheef zodat de olie naar een kant van de pan loopt. Frituur hierin de knoflook. Laat deze langzaam lichtbruin en knapperig worden. Vis de knoflook met een schuimspaan uit de olie en leg op papier uit. Deze wordt knapperig.

Doe nu de pancetta in de olie en bak even aan. Voeg de rode peper, de borlottibonen en de kool toe en laat alles 5 à 10 minuten rustig stoven.

Halveer de tomaatjes en schep deze er doorheen. Breng op smaak met zout en peper en maak af door de knoflook over de bonen te verdelen. Serveer als bijgerecht.

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box