Broodje asperge met ham

Broodje asperge met ham

EEN BROODJE HAM, MAAR DAN DE LUXE VERSIE


Het witte goud is volop verkrijgbaar en voor jou hebben we nu een extra lekker recept bedacht. Met onze ham van ons eigen goed gehouden varken natuurlijk. Het is een broodje ham, maar dan superdeluxe met witte asperges en een gepocheerd eitje.


Onze ham is bij veel van onze ambassadeurs verkrijgbaar of vraag bij je favoriete winkel of zij het voor je kunnen inkopen.


BEREIDINGSWIJZE


Schil de asperges en snij het stugge kontje eraf. Doe ze in een ruime pan met koud water met een snuf zout en breng aan de kook op middelhoog vuur. Wanneer het water kookt zet je het vuur lager en kook de asperges in 5 tot 8 minuten gaar. Haal ze uit de pan, wanneer je ze gloeiendheet wilt hebben, kan je ze vlak voor serveren even kort in heet water opwarmen.


Zet een klein pannetje met water op het vuur en voeg de azijn toe. Breek één ei boven een zeef zodat de waterige deeltjes van het eiwit van het ei worden gescheiden. Als het water in het pannetje bijna kookt maak je een kleine draaikolk en glij je het ei vanaf de zeef het water in.


Na 4 minuten haal je het ei met behulp van een schuimspaan uit het water. Herhaal deze stappen met het andere ei. (De gepocheerde eitjes kan je ook ruim van tevoren maken, doe ze dan na het koken in een ijswaterbad en warm ze in een paar minuten op in heet water zodra je ze nodig hebt.)


Snij de broodjes doormidden en besmeer ze royaal met roomboter. Beleg ze met de ham en vervolgens de asperges. Leg het gepocheerde ei in het midden van het broodje, voeg peper en zout toe en ten slotte de kervel. Snij met het mesje het ei kapot zodat het eigeel lekker over het hele broodje uitloopt.

Voor 2 broodjes

4 asperges dun/middelgroot

2 eieren

1 tl azijn

2 zachte langwerpige broodjes/puntjes (skip de supermarkt en vraag aan je bakker of ze mooie zachte langwerpige broodjes hebben)

Zachte roomboter om de broodjes mee te smeren

100 gram Brandt & Levie ham

Handje kervel

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box