Dit is geen shakshuka, maar wel zo lekker

Dit is geen shakshuka, maar wel zo lekker

DIT IS GEEN SHAKSHUKA, MAAR WEL ZO LEKKER


Dit recept is geen shakshuka, maar we zullen niet ontkennen dat het wel veel weg heeft van het eiergerecht uit het Midden-Oosten. Shakshuka is eigenlijk de benaming van stoofpotten met groente en vlees in het noordwesten van Afrika, maar tegenwoordig is het vooral synoniem aan het vleesloze gerecht met ei en tomaat. Wij hebben natuurlijk wel een versie met vlees gemaakt met daarin een hoofdrol voor onze verse worst met amandel en paprika. Brandt & Levie geinspireerd door shakshuka: een stoofgerecht met groente en vlees van ons goed gehouden Nederlands varken.


BEREIDINGSWIJZE


Bak de worsten rondom bruin in een sauteerpan met dikke bodem met een el olie of boter. Haal de worsten uit de pan en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de knoflook zacht aan met het korianderzaad, ongeveer 1 minuut. Snij ondertussen de gegrilde paprika in grove stukken en voeg toe aan de pan.


Laat alles rustig 3 minuten op bakken. Voeg vervolgens de cherytomaatjes (of blik tomaten) erbij en de worsten. Laat alles op medium/laag vuur 5 minuten pruttelen.
Maak drie kuiltjes en breek daarin de eitjes en laat alles nog zeker 3 a 4 minuten pruttelen totdat de eieren gaar zijn. Afmaken met vers gesneden koriander en jalapeño en voeg op smaak zout en peper toe.

Voor 3 personen

3  Brandt & Levie verse worsten amandel en paprika

1 teen knoflook, in dunne plakjes gesneden

½ tl korianderzaad

2 gegrilde paprika uit pot, dungesneden

500 gr cherrytomaatjes, waarvan de helft doormidden gesneden OF 1 blik tomatenblokjes a 400 gr

3 eieren

Half bosje verse koriander

1 jalapeñopeper

  • Favorieten Box

    Normale prijs €44,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
    Favorieten Box
  • Gold Box

    Normale prijs €57,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
    Gold Box