Gepofte aardappel met Brandt & Levie BBQ-worst

Gepofte aardappel met Brandt & Levie BBQ-worst

STEEK (OP TIJD) JE BARBECUE AAN EN MAAK DEZE ENORME KNOEPERD


Dit gerecht is voor de smulpapen, lekkerbekken en snacksperts onder ons. Zie hier een gepofte aardappel met onze BBQ-worst erin. Ja: erin! Of erop…het is maar hoe je het bekijkt.
Bij de gemiddelde barbecue duurt het altijd even voordat je bij het pièce de résistance komt. Meestal komt het doordat de chef barbecue vaak te laat is met het aansteken van de kolen en heb jij je al vol gevroten met stokbrood en aardappelsalade.
Maar nu hebben we hier een gerecht die geschikt is voor de grote maag (of twee kleintjes), en ook binnen no-time ready. Al is het maar omdat onze BBQ-worsten voorgegaard zijn en jij niet meer uren hoeft te wachten op je maaltje. Dus steek (op tijd) die barbecue aan en maak deze enorme knoeperd.


BEREIDINGSWIJZE


Maak de aardappels goed schoon en pak ‘m ongeschild in met aluminiumfolie. Leg de ingepakte aardappels aan de zijkant van de barbecue. Zo verbanden ze niet te snel.
Pof de aardappels in 20 à 30 minuten gaar.
Wil je ze nog sneller gaar hebben? Prik met een vork wat gaten in de aardappel en leg de aardappel in plaats van de aluminiumfolie in een magnetronbestendige bak en sluit af met een deksel. Pof de aardappel in 8 à 12 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Rooster ondertussen de plakken courgette op de barbecue. Maak de yoghurt aan met geraspte knoflook, citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Als de aardappels gaar zijn, haal je ze van het vuur af laat je ze in de folie nog even rusten. Grill ondertussen de BBQ-worsten op de barbecue.
Snij de aardappels open en stop de worsten erin, met de courgette, de yoghurtsaus, dille, ingelegde ui (zie hier hoe je ze maakt) en plakjes jalapeño.

 

Voor 2 gepofte aardappelen 

2 grote aardappelen 

1/2 courgette, in plakken gesneden van ca. 0,5 cm (in ieder geniet te dun)

200 ml Griekse of Turkse yoghurt

1 teen knoflook

2 tl citroensap

2 Brandt & Levie BBQ-worsten, smaak naturel

Ingelegde rode ui (zie hier voor recept)

Bosje dille, grofgesneden

1 jalapeño-peper

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box