🌶️ Krokant, kruidig, knetterlekker: Bombay aardappelen met onze nieuwe Groenteworst! 🌶️
Deze week staat in het teken van minder vlees en bij ons ook vooral méér groente. Want goed eten draait niet alleen om wat je weglaat, maar vooral om wat je toevoegt. Onze nieuwe Groenteworst zit daarom niet vol ingrediënten die klinken alsof ze in een laboratorium thuishoren, maar vooral vol groenten, peulvruchten, pitten, zaden en andere lekkere ingrediënten. Vandaag maken we Bombay-style aardappelen. Knapperig gebakken met mosterdzaad, nigella en komijn, op smaak gebracht met tomaat en gember tot ze heerlijk ‘mushy’ worden. Daarop een dot (kokos)yoghurt, verse koriander en natuurlijk onze Curry Madras & Kokos Groenteworst.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 tl mosterdzaad
- 1 tl nigellazaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl garam masala
- 2 tenen knoflook (gehakt)
- 1 groene peper (in dunne ringen)
- 2 cm gember (geraspt)
- 1 tomaat (gehakt)
- olie
- zout
- 2-3 Brandt & Levie Groenteworsten ‘Curry Madras & Kokos met Bloemkool’
- 100 g (kokos)yoghurt
- verse koriander
BEREIDINGSWIJZE
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze net gaar zijn, laat even uitdampen en snijd in grove stukken.
Verhit een flinke scheut olie (zonnebloem/raapzaad/mosterd) in een pan en bak de aardappelen op laag vuur rustig een minuut of tien.
Voeg nu de specerijen (behalve de garam masala) toe en bak nog een minuut of vijf mee.
Voeg knoflook, groene peper en garam masala toe en bak nog twee minuten mee. Blijf goed omscheppen.
Laat ze knapperig bakken en voeg dan tomaat en gember toe. Laat alles lekker muchy worden en breng op smaak met zout.
Bak de Groenteworsten in een andere pan tot ze goudbruin zijn.
Serveer met een flinke dot (kokos)yoghurt en gehakte koriander.