Hawawshi met kaneel Harissa

Brandt & Levie - eet beter vlees - goed gehouden varkens - koken - culinair - recept - hawashi - harissa - egyptisch - worstclub

Een heerlijk Egyptisch streetfood-recept met onze eigen (limited edition) Rundermerguez worst en de Wild Ceylon Cinnamon van The Good Spice. Supersimpel te maken, maar megalekker (ook met één van onze andere worsten!). Een persoonlijke favoriet van Samuel!

Voor de Hawawshi stijl pita

  • 2 Pita
  • 3 Rundermerguez worsten
  • 60 gram Provolone 

Bereiding

  • Snijd pita's open en vul met de Rundermerguez worsten en geraspte Provolone.
  • Bak de pita's in een beetje olijfolie rondom bruin en knapperig in een koekenpan. Het vlees moet garen en de kaas smelten. Serveer met onderstaande Harissa. 

 

Kaneel Harissa

  • 150 gram verse rode chilipepers (bijvoorbeeld rode hete pepers), zonder zaadjes
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 3 tl grof gemalen karwijzaad
  • 2 tl kaneel
  • 3 volle theelepels grof gemalen komijnzaad
  • 1 grote rode paprika, geroosterd, ontveld en zonder zaadjes
  • 1 1/2 theelepel tomatenpuree, gemengd met een klein beetje water
  • 3 theelepels rode wijnazijn
  • 1 tl oranjebloesem water
  • 100 ml extra vierge olijfolie (ongeveer 6 eetlepels)

 

Bereiding

  • Leg de chilipepers en paprika onder de hete grill of op direct vuur en blaker ze.
  • Als ze rondom zwart zijn laat je ze afkoelen in een plastic zak.
  • Verwijder de zwarte velletjes en zaadjes en hak ze grof.
  • Rooster de karwij en komijnzaadjes kort in koekenpan.
  • Doe alle ingrediënten samen in een blender of vijzel en mix tot een gladde pasta.
  • Roer goed door en breng verder op smaak met extra zout of azijn indien nodig.
  • Doe in een schone pot of afsluitbare bak en bewaar in de koelkast met een bovenop een extra laagje olijfolie. Dan is de Harissa een paar weken houdbaar.