š§Mac and cheese met Basilicum & Mozzarella Groenteworst š§
Als worstmakers omarmen we dat mensen minder vlees willen eten. En minder vlees hoeft niet minder lekker betekenen. Daarom hebben we dezeĀ Mac and Cheese vol courgette, spinazie, een romige saus ā en natuurlijk nog meer groente in onze worst. Net zo verslavend, net zo troostend. Perfect voor als je eten nodig hebt dat voelt als een warme deken. Ā
Ingrediƫnten
150 g ConchiglieĀ (of macaroni),Ā
1 pakje Brandt & Levie Groenteworsten (Basilicum & Mozzarella en spinazie)Ā
Ā 25 g boterĀ
25 g bloemĀ
300 ml melkĀ
75 g belegen kaasĀ
25 g Parmezaan (optioneel)Ā
Ā¼ tl-nootmuskaatĀ
1 kleine courgetteĀ
1 sjalotjeĀ
1 teen knoflookĀ
100 g spinazieĀ
RadicchioĀ Ā
Olijfolie of boterĀ
Ā
Ā
BereidingswijzeĀ
Kook de pasta in gezouten water tot net gaar. Smelt de boter in een pan, bak de bloem kort en giet er al roerend langzaam de melk bij tot je een gladde, dikke saus hebt. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en rasp de kazen erdoor. Rasp de courgette en bak ām in een pan met wat olijfolie tot het vocht verdwijnt. Voeg de sjalot, knoflook en spinazie toe en bak tot alles zacht is. Roer het groentemengsel door de kaassaus en meng met de pasta. Giet het geheel in een ovenschaal en bak op 180Ā°C tot de bovenkant goudbruin kleurt. Bak ondertussen de groenteworsten in olie of boter tot ze mooi bruin zijn. Snijd in stukjes en serveer op de Mac and Cheese. Maak af met wat radicchio. Genieten maar!Ā