MERGUEZ MET BABA GANOUSH

MERGUEZ MET BABA GANOUSH

DE ZON OP JE BOL ÉN OP JE BORD


Nu het weer even mooi weer wordt, willen we ons optimaal zomers voelen. Dus ook op het bord. Daarom maken we vandaag onze eigen baba ganoush met granaatappelpitjes en merguez worstjes. Merguez worstjes van Brandt & Levie? Ja, die maken we ook. Ze liggen alleen niet in iedere winkel. Wel kun je aan jouw Brandt & Levie verkooppunt vragen of ze ze voor je bestellen (per 10, maar je kunt ze na aankoop invriezen).


Verkoopt jouw slagerij, kaaswinkel of andere delicatessezaak nog geen Brandt & Levie? Laat het ons weten via mail of social media dan gaan wij er achteraan!


BEREIDINGSWIJZE


Prik gaatjes in de aubergine. Rooster de aubergine onder de grill of op de barbecue totdat hij rondom zwart blakert en van binnen helemaal zacht is. Schraap het vruchtvlees uit de aubergine met een lepel.


Meng met de tahin en yoghurt en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Snijd een halve rode ui heel fijn en maak aan met citroensap. Knijp goed in de ui zodat de sappen loskomen. Maak aan met een snuf zout.


Bak de merguez intussen in een pan in olie een minuut of 8 zodat ze gaar zijn.
Maak nu een spiegel van de aubergine puree. Maak af met granaatappelpitjes, een scheutje melasse, een scheut olijfolie en fijngesneden peterselie. Leg de worstjes hierop en maak af met de rode ui en naar smaak wat rode peper.
Geniet!

 

Ingrediënten voor 2 personen

1 aubergine
3 el yoghurt
2 el tahin
olijfolie
rode ui
citroensap

4 merguez
granaatappelpitjes
2 tl granaatappelmelasse
olijfolie
peterselie

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box