Mosselen met chorizo BBQ-worst

Mosselen met chorizo BBQ-worst

IMPONEER JE VRIENDEN MET DEZE MOSSELEN OP DE BARBECUE


Toegegeven; voor dit gerecht heb je niet per se een barbecue of open vuur nodig. Maar als jij je gasten op een warme zomeravond wil imponeren, raden wij het aan om op deze manier deze overheerlijke maaltijd te maken. Het gerecht is super makkelijk en we garanderen dat je iedereen omver blaast met deze mosselen en onze BBQ-worst chorizo. Enige wat je nodig hebt is een vuurvaste braadpan. Investeer dus in een goed exemplaar, want ze gaan voor eeuwig mee.


BEREIDINGSWIJZE


Snij de bol knoflook in de breedte door de helft, de wortels in dunne plakken en snipper de sjalotjes grof. Snij de rode peper in grove stukken en de chorizo in plakjes.


Zet de pan op het vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Doe alle gesneden ingrediënten en de worst in de pan en voeg na 5 minuten de mosselen toe. Giet er een flinke scheut witte wijn bij, ongeveer een 1 glas. Zet vervolgens het deksel op de pan en laat alles stomen totdat alle mosselen openstaan.
Garneer met peterselie of koriander. Voor nog meer spice, kan je het afmaken met chili olie. Eet met lekker brood.

Ingrediënten voor 2 personen

1 bol knoflook

3 bospenen

3 klein/medium sjalotjes

1 rode peper

2 Brandt & Levie chorizo BBQ-worst

2 kilo mosselen

1 glas/100ml witte wijn

Half bosje peterselie of koriander

2 tl chili olie (optioneel)

1 van 4