Nazomer Pasta met asperge en (worst)gehakt

Nazomer Pasta met asperge en (worst)gehakt

Nazomer Pasta!

De zomer loopt z'n eind, dus Sepp wij vonden het tijd voor een laatste bord pasta in de tuin! Dit is zo'n recept dat je binnen 12 minuten op tafel hebt staan en waarvan je gasten denken dat ze hiervoor naar Italië moeten. Wij bewijzen het tegendeel. 

Ingrediënten

  • 2 Brandt & Levie worsten
  • 150 gram groene asperges
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl venkelzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 100 ml witte wijn
  • rasp van 1/2 citroen
  • ruim Parmezaanse kaas 

Bereidingswijze

Gooi de pasta in een pan met ruim kokend en zout water. 

Snijd de asperges heel fijn en hak de knoflook fijn. Haal de worsten uit hun velletje en bak in ruim olijfolie rul. Bak de knoflook en asperge mee. Laat alles even goed doorbakken en gooi de venkelzaadjes en chilivlokken er ook bij. Bak een minuut of twee en blus de pan met de wijn. Zorg dat alle aanbaksels van de bodem van de pan komen. Giet een paar flinke lepels kookvocht bij de saus. Giet de pasta af als deze al dente is maar bewaar altijd nog een beetje kookvocht voor als je meer saus wil. Roer de saus nu een halve minuut goed door. Je zult zien dat er een mooie emulsie begint te ontstaan. Ruim Parmezaan erbij. Zwarte peper en citroenrasp naar smaak. Enjoy!