Pappardelle met gebakken ricotta

Pappardelle met gebakken ricotta

INSPIRATIE HALEN WE UIT ONVERWACHTE HOEKEN


Toen we jarenlang in de keuken stonden, haalden we onze inspiratie van collega-chefs of toffe boeken van chefs en smaakmakers van over de hele wereld (Claudia Roden of Fergus Henderson om maar een paar te noemen). Maar tegenwoordig halen we inspiratie van alledaagse dingen; als we op de markt zijn of op vakantie met ons gezin. En soms, heel soms, halen we inspiratie uit een TikTokfilmpje dat viral is gegaan. Voor de echte post-millennials/Gen Z-ers onder ons hoeven wij niets uit te leggen als we het over hét feta-pasta-recept hebben.


Miljoenen mensen zagen hoe makkelijk het is als je kaas met tomaten in de oven gooit en daar een waanzinnig pastarecept van maakt. Toegegeven, we zijn meestal erg sceptisch wat betreft veel TikTokrecepten, maar toen de Finse TikTokker Jenni haar pastarecept met feta en tomaat deelde, konden wij ook niet om deze hit heen.


Al zouden wij Brandt & Levie niet zijn zonder er onze eigen draai aan te geven. Zie hier een heerlijk pappardelle-recept met gebakken ricotta én onze eigen rozemarijn & porcini worst. Een recept om viral te gaan, al zeggen wij het zelf.

Voor 4 personen

Bereidingstijd ongeveer 35 minuten

Benodigdheden:

800 gram tot 1 kilo cherrytomaatjes

1 bakje ricotta à 250 gram

4 tenen knoflook, gepeld

2 verse worsten Rozemarijn & Eekhoorntjesbrood

Handje verse basilicumblaadjes (ca. 15 gram)

500 gram pappardelle

Parmezaanse kaas, gerasptBEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven op 220 graden.


Snij de helft van de cherrytomaatjes in tweeën. Pak de grootste bakplaat die je hebt (en in de oven past) en verdeel de (gesneden en ongesneden) cherrytomaatjes over de plaat. Maak het bakje ricotta open en stort het op z’n kop in het midden van de bakplaat.


Voeg de teentjes knoflook toe, knijp met je hand het vlees uit de worsten en verdeel het over de plaat. Besprenkel alles royaal met olijfolie, zout en peper (en voor de liefhebbers evt. ook wat chili flakes). Top ten slotte alles af met de helft van de basilicumblaadjes, de ander helft bewaren we voor het einde.

Zet de plaat in de oven en bak het geheel af in ongeveer 20 minuten.
Zet ondertussen een pan met water en veel zout op het vuur voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing af.

Na 20 minuten moeten de tomaatjes en de ricotta goed afgebakken zijn. Als het allemaal wat te lang duurt (of je oven is niet zo krachtig), kan je op het laatste moment nog even de grillstand aanzetten en de tomaten en ricotta 5 minuten onder de grill zetten. Houd alles goed in de gaten en loop niet zomaar weg als je de grill aan hebt staan.

Haal de bakplaat uit de oven en meng alles goed door elkaar. Er ontstaat nu een mooie rode en romige pastasaus. Voeg de pasta toe en mix goed met de saus.

Verdeel de pasta over de borden en voeg de Parmazaan toe, de overgebleven blaadjes basilicum en wat versgemalen zwarte peper. "Heerlie de Peerlie" zou een TiktTokker zeggen!

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box