Pasta all'Amatricana

Brandt & Levie - eet beter vlees - goed gehouden varkens - koken - culinair - recept - pasta all amatricana - pasta - italiaans - tomaat - pecorino - rode peper - pancetta

Tijdens onze reis door Italië hebben we pasta all'Amatricana ontzettend veel gegeten, waarom? Omdat het simpel én lekker is én heel makkelijk te bereiden. Pasta all'Amatricana heeft maar een aantal ingrediënten nodig, onze huisgemaakte pancetta is er één van. Als wij dit recept weer eens maken en proeven we in gedachte terug naar Italië.

Ingrediënten
·        150 gram Brandt & Levie pancetta 
·        1 rode ui
·        Gedroogd rood pepertje
·        1 blik gepelde tomaten
·        400 gram pasta
·        Olijfolie
·        Pecorino
 
Bereidingswijze
Snijd de pancetta in blokjes en bak deze langzaam uit. Snipper de ui en bak deze ongeveer 10 minuten mee tot deze glazig wordt.

Hak het gedroogde pepertje fijn en bak deze mee.

Voeg het blik met gepelde tomaten toe en laat alles in zijn geheel een minuut of 20 stoven op laag vuur.

Kook ondertussen de pasta in ruim zout water. Voeg voordat je de pasta afgiet 1 lepel kookvocht toe (indien nodig, meer). Voeg naast het kookvocht, 3 lepels olijfolie toe aan de saus.

Giet de pasta af, en voeg de pasta toe aan de saus en roer deze een minuut of twee door de saus heen en serveer hierna de pasta met versgeraspte Pecorino.

  • Voorbeeld producttitel
    Verkoper:
    Verkoper
    Normale prijs €19,99
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99

    Voorbeeld producttitel

  • Voorbeeld producttitel
    Verkoper:
    Verkoper
    Normale prijs €19,99
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99

    Voorbeeld producttitel

  • Voorbeeld producttitel
    Verkoper:
    Verkoper
    Normale prijs €19,99
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99

    Voorbeeld producttitel

  • Voorbeeld producttitel
    Verkoper:
    Verkoper
    Normale prijs €19,99
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €19,99

    Voorbeeld producttitel