Pasta Carbonara is een Italiaanse klassieker die iedere thuiskok in zijn of haar repertoire moet hebben. Carbonara is een simpel gerecht met slechts een paar ingrediënten. Deze producten moeten dan ook van goede kwaliteit zijn. De Italianen gebruiken bij voorkeur guanciale, maar onze huisgemaakte pancetta is een uitstekend alternatief. probeer daarnaast mooie grote (biologische) eieren te gebruiken en een goede Parmezaan of pecorino romano.
Ingrediënten:
- 150 gram Brandt en Levie Pancetta
- 4 eidooiers
- 100 gram Parmezaan of pecorino romano
- Zwarte peper
- 350 gram Pasta
Bereidingswijze
- Rasp de Parmezaan of pecorina romano en splits de eieren. Kluts de eidooiers en de geraspte kaas door elkaar met een goede hoeveelheid zwarte peper.
- Snijd de pancetta in blokjes en bak deze langzaam uit.
- Kook ondertussen de pasta al dente.
- Als de pasta klaar is voeg deze toe aan de uitgebakken pancetta samen met een beetje kookvocht en zet het vuur uit.
- Wacht 1 minuut en voeg het eimengsel al goed roerend toe.
- Serveer de pasta met extra geraspte kaas en zwarte peper. Buona Cena!
Tip: Voeg een beetje kookvocht toe aan het eimengsel zodat deze makkelijker doorroert.