Pizzabroodje met onze chili worst

Pizzabroodje met onze chili worst

VOOR ALS JE NIET KAN KIEZEN TUSSEN EEN PIZZA OF BROODJE


Onze worst met chili is uit het vuistje al een goede begeleider bij een koud glas bier of wijn, maar deze droge worst is ook ideaal om mee te koken.
Als je het velletje verwijdert en er dunne plakjes van snijdt kan je er een pizza of broodje mee beleggen. Of gewoon een pizzabroodje, als je niet kan kiezen tussen een broodje of pizza.


BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij mooi dikke plakken zuurdesembrood en bestrijk ze licht met olijfolie. Rooster de sneden brood 5 minuten in de oven. Snij ondertussen de buffelmozzarella in middelgrote plakken en de tomaatjes in dunne plakjes.


Haal het brood weer uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Smeer een eetlepel tomatenpasta op elk broodje. Rasp vervolgens knoflook op de broodjes (en als je lui bent strooi je er een 1/4 theelepel knoflookpoeder op elk broodje).
Beleg de broodjes met mozzarella, de tomaatjes, plakjes chiliworst en verse blaadjes oregano (gedroogde kan ook, maar verse oregano is zoveel lekkerder, geloof ons nou maar). Besprenkel alles met olijfolie en een flinke snuf zout en versgemalen peper.


Zet de broodjes weer in de oven op een rek en rooster ze ongeveer 20 minuten. Na 20 minuten kan je de grill nog aanzetten en de broodjes ongeveer 3 à 5 minuten eronder zetten. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden.

Voor 2 pizzabroodjes

2 sneden brood, liefst zuurdesem

Olijfolie

1 bol buffelmozzarella

8 cherrytomaatjes

2 el geconcentreerde tomatenpasta

1 teen knoflook (of ½ tl knoflookpoeder)

1 Brandt & Levie chili & oregano droge worst

Klein handje verse oreganoblaadjes

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box