Taco's met cheddar jalapeño worst

Taco's met cheddar jalapeño worst

GEEN BARBECUE? GEEN PROBLEEM!


Als jij je barbecue aansteekt is de kans groot dat je wat vlees bakt, het serveert met wat stokbrood, sausjes en een salade. Niks mis mee, maar je barbecue is ook perfect om bijvoorbeeld een taco-avond te organiseren. Onze BBQ-worst met cheddar en jalapeño is ideaal om in een tortilla zo uit het vuistje te eten. Geen barbecue? Geen probleem! Onderstaand recept is ook makkelijk te volgen als je gewoon een koekenpan gebruikt.


BEREIDINGSWIJZE


Maak als eerste de ingelegde rode ui. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Stop ze in een jampot of weckpot. Verwarm in een steelpannetje de azijn met 120 ml water en de suiker. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en haal van het vuur. Doe de azijnmix bij de rode uien totdat de pot vol is. Bewaar in de koelkast. Na een uur zijn de uien al helemaal gereed om te gebruiken. Alles wat je overhoudt kan je nog ongeveer twee weken in de koelkast bewaren. Gebruik ze in salades, op je broodje of voor je volgende taco-avond.


Snij de radijsjes in dunne plakjes. Is er een hittegolf? Doe de vers gesneden radijsjes in ijswater zodat ze extra lang mooi blijven. Snij de chipotle pepers in grove stukken.


Leg nu de worsten op de barbecue en keer ze geregeld om of bak ze in een pan rondom bruin. Onze BBQ-worsten zijn voorgegaard, dus binnen no-time zijn ze helemaal klaar. Haal ze van het vuur en zet opzij.
Leg de tortilla’s op de barbecue of in een koekenpan op hoog vuur en bak ze heel kort aan beide kanten.


Snij de worsten in dikke plakken. Beleg de tortilla’s met de chipotle-pepers, stukjes BBQ-worst, radijsjes, ingelegde ui en brokkel de witte kaas eroverheen. Maak af met de groene salsa en hot sauce naar keuze.

Voor 4 taco’s

1 grote rode ui ( of 2 kleintjes), gehalveerd en dungesneden

120 ml (witte wijn of appelcider) azijn

1 el suiker

3 radijsjes

4 maistortilla’s

2 Brandt & Levie BBQ-worsten cheddar & jalapeño

2 chipotle pepers in adobo saus

30 gram witte kaas

groene salsa (zie hier een goed en makkelijk recept)

Hot sauce naar keuze

 • Favorieten Box

  Normale prijs €44,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
  Favorieten Box
 • Gold Box

  Normale prijs €57,95
  Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
  Gold Box