Tartelette met worst, regenboogsnijbiet en honing

Tartelette met worst, regenboogsnijbiet en honing

EEN RECEPT MET MINIMALE INSPANNING EN MAXIMAAL RESULTAAT


In de lente en de zomer zijn de mooiste ingrediënten in het seizoen. Eén daarvan is regenboogsnijbiet. Een veelzijdig gebruikte groente die je vaak blancheert of roerbakt, maar wij leggen hem ook graag op een tartelette (ook wel plaattaart genoemd). Met onderstaand recept steel je altijd de show, terwijl je hier heel weinig voor hoeft te doen: minimale inspanning, maximaal resultaat. En voel je vrij om het recept helemaal aan te passen: de snijbiet kan je ook vervangen door andere groentes, zoals cime di rape, verse spinazie of waterspinazie, wat je maar in huis hebt. Deze tartelette is ideaal als snack of voorgerecht om te delen, of avondeten voor twee.


BEREIDINGSWIJZE


Verwarm de oven op 200 graden
Was de regenboogsnijbiet goed af en laat uitlekken. Verhit een el olijfolie in een koekenpan en roerbak de regenboogsnijbiet tot deze slinkt in 4 minuten. Haal de koekenpan van het vuur af en zet opzij.


Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel (of ovaal, of rechthoek, waar jij zin in hebt) met een diameter van ongeveer 30cm. Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de regenboogsnijbiet en de ricotta over het deeg. Knijp het vlees van de rozemarijn en porcini worst eruit en verdeel alles over de groente. Rasp een teentje knoflook over de tartelette (gebruik hiervoor een Microplane. En als je die niet hebt: koop er eentje, je zal er geen spijt van krijgen!).
Vouw de randen naar binnen en bestrijk de dubbelgevouwen rand met eigeel. Besprenkel het geheel royaal met de overgebleven olijfolie én de honing. Strooi er tenslotte zout en peper overheen en plaats de tartelette voor 30 minuten in de oven.


Als de tartelette mooi gaar is en de randen bladerdeeg mooi goudbruin kan je hem uit de oven halen. Snij de ingemaakte citroen fijn en strooi het over het gerecht. Je kan hem direct serveren, maar op kamertemperatuur is de tartelette even lekker!

Ingrediënten

Voor 1 tartelette

200 gram regenboogsnijbiet

3 el olijfolie

180 gram bladerdeeg (ongeveer 4 plakjes diepvriesbladerdeeg)

1 Brandt & Levie verse worst rozemarijn en porcini

2 el verse ricotta

1 teen knoflook

1 eigeel

1 el honing

¼ ingemaakte citroen

1 van 4