Thaise auberginesalade met worst

Thaise auberginesalade met worst

EEN SALADE MET PIT VOOR ALS DE ZON EN DE BBQ BRANDEN


Wist je dat ze in Noord-Thailand ook graag worst eten? Namelijk Sai Oua. Een varkensworst met vissaus, kaffir, citroengras, laos, kurkuma en knoflook. Deze worst is wat lastiger te krijgen in Nederland, maar als je graag Thaise smaakmakers in een worst wilt proeven, neem dan onze Thai Curry-style worst eens. Die is gemaakt met onder andere limoenblad, verse koriander, verse gember, knoflook, rode pepers, laos en vissaus. We zochten daarbij naar de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout, bitter en umami, zoals ze dat in de Thaise keuken als geen ander doen. Natuurlijk wel met een Hollandse hoeveelheid rode peper. Lekker op een baguette, met schelpjes of in deze auberginesalade.


BEREIDINGSWIJZE


Leg de aubergines op de barbecue en blaker rondom zwart. De binnenkant wordt zacht en rokerig. Heb je geen barbecue? Niet getreurd: je kan de aubergines ook boven het vuur van je gaspit roosteren of onder de grill van je oven leggen en geregeld omkeren. Wanneer de aubergines goed zacht zijn van binnen, haal je ze van het vuur en laat je ze afkoelen.


Vijzel knoflook en suiker tot een papje en meng hier de vissaus doorheen zodat de suiker helemaal oplost. Pers het sap van de limoenen hierbij en snijd de rode peper fijn. Doe deze bij de dressing.


Leg de worsten op de barbecue of in de pan en rooster of bak ze rondom bruin en gaar.


Snijd de aubergines die helemaal gaar zijn doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine.


Snijd de bos koriander grof, de bosui fijn en pluk de munt. Maak nu een salade van de aubergine en de verse kruiden en schep hier royaal de dressing overheen.
Serveer dit als voorgerecht of als salade voor je bij je volgende barbecue.

Voor 4 porties

3 aubergines

1 teen knoflook

1 el suiker

4 el vissaus

sap van 2 limoenen

2 kleine rode pepers

2 Brandt & Levie Thai curry worsten

1 bos munt

1 bos koriander

2 bosuitjes

  • Favorieten Box

    Normale prijs €44,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €44,95
    Favorieten Box
  • Gold Box

    Normale prijs €57,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €57,95
    Gold Box