Wij houden van koken op vuur. Het geeft een extra dimensie aan bijna alles. Morgen knalt de zomer nog even volle bak, dus gooien we onze peterselie en knoflook worst nog een keer op het vuur voor mijn snelle bloemtortilla, met spicy ananassalsa. Dit was misschien wel ons favoriete recept van het seizoen!
Ingrediënten
-
150 g bloem
-
100 g volkorenmeel
-
½ tl zout
-
170 ml lauwwarm water
-
400 g peterselie & knoflookworst (uit het velletje)
-
1 ui, gesnipperd
-
3 tenen knoflook, fijngehakt
-
4 tl komijnzaad
-
1 tl kaneel
-
1 el paprikapoeder
-
½ ananas, in plakken gegrild
-
1 rode peper, fijngehakt
-
1 bosje koriander
-
1 witte ui, dun gesneden
- Sap van 1 limoen
Bereidingswijze
Bloem en volkorenmeel met zout en water tot een soepel deeg kneden, 20 minuten laten rusten. 8 balletjes draaien, plat rollen en in een droge hete pan op de barbecue bakken tot er blaren op komen. Of zoals ik deed met beetje boter voor beetje souplesse.
Worst in een gietijzeren pan op de barbecue bakken met ui en knoflook, komijn en kaneel erbij tot het kruimelig en goudbruin is. Ananas plakken grillen tot ze bruine strepen hebben, in blokjes snijden en mengen met rode peper en koriander: salsa klaar. Witte ui aanmaken met limoensap en snuf zout.
Dan bouwen maar. Tortilla, schep warme worst, lepel salsa, wat van die zure uien en extra koriander. Enjoy!