Onze signature hotdogsauzen

Brandt & Levie - eet beter vlees - goed gehouden varkens - koken - culinair - recept - hotdog sauzen - broodje hotdog - ketchup - mosterd - hotsauce -

Eigenlijk is alles wat je zelf maakt lekkerder dan eten uit een potje of een zakje. Dat wist je natuurlijk allang. Toch geven we je graag een paar recepten mee voor de sauzen en toppings die onze hotdogs compleet maken – mocht je toch in de verleiding komen om in de supermarkt naar ketchup of mosterd te grijpen. Doe het niet!


CHIPOTLE KETCHUP


Ingrediënten:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 venkelknol, gehakt
  • 1 stengel bleekselderij, gesneden
  • olijfolie
  • 2 cm verse gember, geschild en grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 el komijnzaad
  • 2 el chipotlepoeder
  • 500 g rijpe tomaten, gehalveerd
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 180 ml rodewijnazijn
  • 65 g donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Fruit alles behalve de tomaat, suiker en azijn 10 minuten aan in een scheut olijfolie in een pan met zware bodem. Voeg dan de tomaten en een glaasje water toe. Breng aan de kook en laat het geheel goed roerend tot de helft inkoken.

Mix de saus in een keukenmachine totdat hij glad is. Druk de saus door een zeef in een schone pan en voeg de suiker en azijn toe. Laat opnieuw al roerend inkoken totdat de saus de gewenste consistentie heeft.

Breng de ketchup verder op smaak met zout en eventueel wat extra chipotle.
Om te bewaren: giet heet in gesteriliseerde potten en sluit die af met een deksel.


MOSTERD


Ingrediënten:

  • 70 g mosterdzaad
  • 80 ml wittewijnazijn
  • 80 ml witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 tenen knoflook
  • 1 sjalot in ringen
  • 1 el honing
  • 1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1/2 tl zout
  • snuf cayennepeper

Bereidingswijze

Verhit de witte wijn en azijn in een pan met hierin ook de knoflook, ui, specerijen en de honing. Breng het geheel aan de kook, haal de pan dan van het vuur en laat de smaken een paar uur op elkaar inwerken.

Doe het mosterdzaad in een diepe bak en giet het azijnmengsel er door een zeef op. Zet de bak afgedekt 24 uur in de koelkast. Het mosterdzaad zal het vocht absorberen.

Doe de inhoud van de bak in een keukenmachine en laat die draaien tot er een smeuïge substantie ontstaat die aan mosterd doet denken. Mocht je geen geschikte keukenmachine hebben, dan gaat het ook in een vijzel. Voeg eventueel wat lauwwarm water toe om de mosterd iets dunner te maken. Een kind kan de was doen; jij maakt voortaan zelf mosterd.


HOTSAUCE


Ingrediënten:

  • 100 g rode en gele madame Jeanette
  • 600 g verse abrikozen of mango
  • 150 g groene appel
  • 200 ml water
  • 250 ml appelazijn
  • sap van 1 limoen
  • 25 g zout
  • 30 g suiker
  • 4 kardemompeulen
  • 1 steranijs

Bereidingswijze

Verhit de kleingesneden abrikozen of mango en appel met het water op laag vuur.

Kook in een aparte pan de in repen gesneden madame Jeanette (zonder zaadjes) met azijn, zout, suiker en kruiden zacht. Verwijder de specerijen. Meng met de overige ingrediënten in een blender tot een gladde saus.

  • De Worstclub

    Normale prijs €0,01
    Normale prijs €0,01 Aanbiedingsprijs €0,01
    Brandt & Levie - eet beter vlees - goed gehouden varkens - culinair - abonnement - worst abonnement - droge worst - verse worst - worst - recepten - thuis chef - thuis kok - lokaal
  • Fan Box Vers

    Normale prijs €49,95
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €49,95
    Brandt & Levie - eet beter vlees - goed gehouden varkens - verse worst - saucisson - pink label - gold label - braadworsten - rozemarijn en eekhoorntjesbrood - truffel - venkelzaad en rode wijn - citroen en tijm - knoflook en peterselie - worst box - fan box - worst pakket