Choucroute Royale - Worst Classics #2

Choucroute Royale - Recept - Zuurkool - Brandt & Levie - Rookworst - Samuel Levie - Worst - Mosterd - Worst Classics - Franse keuken

De worstenklassieker uit de Elzas: Choucroute Royale! Met onze rookworsten, braadworsten en buikspek, en een royale portie zuurkool – dit gerecht is een echte smaakexplosie. En die romige aardappelpuree maakt het helemaal af.

Bekijk de video en zie hoe je dit gerecht eenvoudig thuis kunt maken. Perfect voor een koude dag! Wat vind jij, is Choucroute Royale het ultieme wintercomfort?

Ingrediënten: 

  • 400 g biologische varkensbuik
  • Grof zeezout
  • 1 rookworst
  • 3 naturel braadworsten
  • 1 kg zuurkool
  • Eendenvet of boter (om in te braden)
  • 2 uien (in fijne ringen)
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 100 ml volle melk
  • 50g boter (voor de puree)
  • 150 ml witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • Zout voor het buikspek
  • 5 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • Nootmuskaat
  • Mosterd

 

Bereidingswijze:

  • Een dag van tevoren zout je de varkensbuik door het in te wrijven met ruim grof zeezout. Laat het minimaal een nacht pekelen. Spoel het de volgende dag goed af.
  • Verwarm een grote braadpan met twee eetlepels eendenvet of boter en braad de braadworsten langzaam aan. Haal de worsten na 10 minuten uit de pan en fruit in hetzelfde vet de uien in tien minuten.
  • Voeg daarna de zuurkool toe en blus af met witte wijn en bouillon. Doe de jeneverbessen en laurier erbij in de pan en leg het spek erop. Laat alles zeker een uur rustig op laag vuur sudderen. Wij doen dit afgedekt met een bord. Roer zo nu en dan goed door.
  • Als je het gevoel hebt dat de choucroute te droog is kun je iets extra bouillon toevoegen. Leg nu ook de rookworst en de braadworsten op de zuurkool. Als deze nog flink vochtig is laat je hem verder onafgedekt nog door sudderen. Als hij droog begint te worden doe je er een klein scheutje bouillon bij en dek je hem opnieuw af.
  • Maak intussen de puree. Kook de aardappelen gaar in water met ruim zout, giet ze af en pureer. Voeg een flinke klont boter, een scheut volle melk en wat nootmuskaat toe en roer tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.  
  • Snijd varkensbuik in plakjes en serveer de zuurkool met het vlees, de aardappelpuree en een dot mosterd.  

Vind deze worsten op de webshop