Een Franse klassieker waar je op kunt afstuderen. Of jezelf een volle dag in de keuken kunt verliezen. Dit is onze cassoulet die je binnen een uur op tafel zet. Hopelijk zijn de Franse culinaire goden vergevingsgezind op deze druilerige dag!
Ingrediënten:
- 3 knoflook & peterselie worsten
- 100 g pancetta, in blokjes
- 2 confit de canard (eendenbouten)
- 1 witte ui, gesnipperd
- 1 wortel, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 blik witte bonen (ca. 400 g), afgespoeld
- 200 ml witte wijn
- 1 kruidnagel
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 citroen, schilrasp en sap
- 50 g broodkruimel, geroosterd
Bereidingswijze:
- Verwarm een pan en braad de worsten aan tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet even opzij.
- Bak de pancetta in dezelfde pan tot deze knapperig is. Voeg dan de gesneden ui, wortel en bleekselderij toe en bak tot alles glazig begint te worden. Voeg de tomaten toe en roer even door. Doe de witte bonen erbij, gevolgd door de witte wijn.
- Doe de kruidnagel met een theelepel zout in de vijzel en maal fijn. Voeg samen met laurierblad, tijm, twee theelepels citroensap en een beetje rasp van een citroen toe aan de bonen en roer door.
- Leg de confit de canard en de aangebraden worsten terug in de pan. Laat alles een kwartier zachtjes sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Strooi broodkruim over de cassoulet en zet 25 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven.