Back to Samuels roots met deze Worst Classic #3: Toad in the Hole. Een echte Britse pub classic met maar een paar ingrediënten. Voor wie Toad nog niet kent… sappige worsten in een goudbruin en knapperig Yorkshire pudding beslag. En je weet zelf; iedere hole wordt lekkerder met onze Toads erin. Met een frisse salade en uienjus. Dus slinger de oven aan, pak een Pint en genieten maar!
Ingrediënten
Toad in the Hole
6 naturel braadworsten
3 eetlepels reuzel of zonnebloemolie
2 eieren
100 g bloem
85 ml melk
85 ml bier
1 eetlepel mosterd
Groene Salade
½ venkel
100 gram Doperwtjes
2 snackkomkommers
1 little gem (optioneel)
Dille
2 tl mosterd
1 el ode wijnazijn
2 el olijfolie
Uienjus:
1 grote ui (in dunne halve ringen)
50 gram boter
2 takjes tijm
Snuf nootmuskaat
50 ml cognac/whisky
500 ml kippenbouillon
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 220 graden.
- In een kom worden de eieren, bloem, mosterd en melk gemengd tot een glad beslag. Je kunt er even de staafmixer op zetten. Roer nu ook het bier en anderhalf theelepel zout door het beslag.
- Verwarm de ovenschaal met hierin reuzel of olie en braad de worsten kort aan tot ze een mooie kleur hebben.
- Giet nu het beslag in de hete ovenschaal om de worsten heen en zet het 20 - 30 minuten in de oven tot het beslag mooi gerezen en goudbruin is.
- Voor de salade ontdooi je de doperwtjes in heet water.
- Snijd venkel en babykomkommers in dunne plakje. Deze gaan samen met de doperwtjes en dille in een kom.
- Maak een dressing door scheutje rode wijnazijn en mosterd goed te mengen en hier de olie doorheen te kloppen. Breng op smaak peper en zout.
- Meng de salade lichtjes door de dressing.
- Maak er een simpele jus bij door de ui vijftien minuten op laag vuur in de boter te fruiten.
- Bak de tijm en nootmuskaat kort mee en blus de pan met de cognac en kippenbouillon.
- Reduceer zeker tot de helft en breng op smaak met zout en zwarte peper naar smaak.