Worst Pasta #2 - Gochujang Carbonara

Brandt & Levie - eet beter vlees - goed gehouden varkens - koken - culinair - recept - carbonara - pasta - italiaanse keuken - asia fusion - gochujang

Dit zou zomaar je laatste pasta ooit kunnen zijn als de Italianen met je meekijken, maar dit is de Pasta Carbonara met een twist! De pasta met bij voorkeur enkel guanciale, ei, kaas en peper. Nu met verse venkelworst balletjes en een umami kick van Gochujang. Afmaken met wat crispy chili olie en je hebt deze mega lekkere klassieker met een funky twist!  

INGREDIENTEN

  • 50 gram Parmezaan (geraspt)
  • 3 eidooiers
  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • ½ el gochujang
  • 160 gram venkelworst (of andere worst van goede kwaliteit)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • ½ tl 5-spice
  • 220 gram buccatini
  • Crispy chilli olie & Koriander om af te maken.

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng een pan met ruim water en een eetlepel zout aan de kook.
  • Rasp de Parmezaan en meng met 3 eidooiers, zwarte peper, en Gochujang en zet opzij.
  • Maak kleine balletjes van de venkelworst zo klein als een knikker. Bak de balletjes in olijfolie rondom bruin en zet heel laag of draai vuur even uit.
  • Intussen kook je de Buccatini in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta bijna gaar is bak je de knoflook een minuutje mee met de ballen en voeg je ook de 5-spice toe aan het mengsel.
  • Blus de bakpan met echt een flinke lepel kookvocht van de pasta voordat je de pasta afgiet en houd een beetje kookvocht achter. In totaal gebruik je zo’n 100 – 150 ml kookvocht. Dit zorgt voor een mooie smeuige saus.
  • Voeg de pasta toe aan de pan en zorg dat hij even aan de kook komt. Draai het vuur nu uit en roer nu pas het kaasmengsel door de pan.
  • De saus wordt iets dikker. Proef of hij zout genoeg is en breng zo nodig verder op smaak. Als je de saus iets vloeibaarder wil voeg je nog wat kookvocht toe.
  • Serveer op warme borden en maak eventueel af met wat blaadjes koriander en chili olie.