ONZE WORST GAAT UITSTEKEND SAMEN MET AZIATISCHE SMAAKMAKERS
Een van onze favoriete smaken worst, geïnspireerd op de Thaise keuken, zit nu in ons vaste assortiment. Je kan hem bakken en op een baguette serveren, maar wij serveren deze worst ook graag met schelpjes in heerlijke bouillon waar een goede balans is tussen zoet en zuur.
BEREIDINGSWIJZE
Haal het worstvlees uit de darm en verdeel in gove stukken. Doe het vlees met een 1 el neutrale olie in een braadpan met diepe bodem en begin aan te bakken.
Rasp op een fijne rasp de knoflook, gember en kurkuma. (Dit is het moment om een Microplane aan te schaffen als je die nog niet hebt) Fruit alles met de limoenblaadjes en het citroengras met het worstvlees aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten. Voeg de visbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Spoel de schelpjes af onder koud stromend water. Doe de schelpjes erbij en zet het deksel op de pan. Laat een paar minuten doorkoken zodat alle schelpjes open gaan staan. Snijd de rode chilipeper fijn. Als je de kokkels niet te pittig wilt maken, verwijder je de zaadlijsten uit de peper. Breng de soep op smaak met de rode chilipeper, vissaus, suiker en het sap van 1 limoen.
Serveer de soep in kommen met in iedere kom een flinke hand bosui en koriander. En een partje limoen voor wie van zuur houdt.
Voor 4 porties
3 Thai curry worsten
3 tenen knoflook
40-50 gram gember
25-30 gram kurkuma
2 limoenblaadjes, nerf verwijderd
2 stengels citroengras, binnenste deel fijngesneden
3 el zonnebloemolie
3 tl tomatenpuree
800 ml visbouillon
600 gram kokkels*
1 rode chilipeper
2 el vissaus
1 el suiker
sap van 1 limoen
Topping
3 bosuien, in dunne ringen
1 bosje koriander, fijngesneden
1 limoen, in 4-6 partjes
*of een ander schelpsoort wat in seizoen is. Vraag advies bij je visboer.